USA eraldab sel aastal Ukrainale veel 320 miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne mässuline selle aasta septembris Luganski oblastis, sõjasaagina käes Ukraina riigilipp.
Venemeelne mässuline selle aasta septembris Luganski oblastis, sõjasaagina käes Ukraina riigilipp. Foto: SCANPIX

Ühendriikide valitsus eraldab sel aastal Ukrainale veel 320 miljonit USA dollarit, teatas laupäeval Valge Maja pressiteenistus.

Enamus summast on mõeldud Ukraina julgeolekujõududele varustuse hankimiseks ja väljaõppeks, et riik saaks paremini jälgida ja turvata oma piire, kirjutati teadaandes.

Pressiteenuse täpsustuse kohaselt kuuluvad toetuse hulka muu hulgas kuulivestid, kiivrid, sõidukid, öövaatlus- ja termokaamerad, inseneritehnika, kommunikatsioonivahendid, patrullalused, sõjamoon, telgid, radariseadmed, mundrid, esmaabivarustus ja muu asjassepuutuv.

USA asepresident Joe Biden saabus neljapäeval Kiievisse, kus Maidani meeleavalduste alguse esimesel aastapäeval pidas kõnelusi Ukraina presidendi Petro Porošenko ja peaminister Arseni Jatsenjukiga.

USA välisministeeriumi pressiesindaja Jeff Rathke kinnitas reedel, et Washington toetab Ukraina julgeolekut sel aastal veel vähemalt 116 miljoni dollariga.

«Ukrainal on õigus end jätkuva agressiooni vastu kaitsta ning Ühendriigid, nagu te kindlasti teate, toetab Ukrainat neis jõupingutustes vähemalt 116 miljoni dollari suuruse julgeolekuabiga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles