Vene saadik: USA paisutab Venemaa-ohtu üle igasuguste piiride

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško.
Aleksandr Gruško. Foto: Vene välisministeerium/Twitter

Vene alaline saadik NATO juures Aleksander Gruško väljendas eile arvamust, et USA paisutab Venemaa ohtu üle igasuguste piiride isikliku kasu eesmärgil.

Gruško hinnangul on muu hulgas eesmärgiks, et Euroopa liitlased ostaksid rohkem Ühendriikides toodetud sõjatehnikat ning vähendaksid USA koormust alliansis.

«USA paisutab Venemaa ohtu ebaproportsionaalselt, et vähendada Ühendriikide koormust ning suurendada liitlaste panustamist NATO-sse. Sealhulgas ostes ka Ühendriikides toodetud sõjavarustust- ja relvi,» rääkis Gruško telekanalile Rossija 24.

«Paljud riigid on praegu viidud piirile, kus võetakse vastu otsuseid nii poliitilistel ja ka tehnoloogilistel kaalutlustel - seda näiteks õhujõudude kaasajastamise osas. Washington kasutab täielikult ära Ukrainas kujunenud olukorda, et mõjutada partnereid tegema niiöelda «neid õigeid otsuseid»,» lisas saadik.

«Ma näen juba praegu, et paljud riigid pole sugugi nõus seda teed minema. Mitmete erinevate poliitiliste jõudude esindajad nõustuvad näiliselt, et need otsused tuleb täide viia, kuid samas tuuakse ka välja, et esiteks pole selleks vajadust ja teiseks puuduvad selleks rahalised vahendid. Seepärast ma arvan, et Euroopa jõuab arusaamisele varem või hiljem,» lõpetas Gruško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles