Islamiriigi propagandavideotel astub üles mitu Prantsusmaa kodanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädal tagasi astus üks prantslasest nooruk - 22-aastane Maxime Hauchard üles Islamiriigi võikal hukkamisvideol.
Nädal tagasi astus üks prantslasest nooruk - 22-aastane Maxime Hauchard üles Islamiriigi võikal hukkamisvideol. Foto: SCANPIX

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) propagandavideotel astub üles mitu Prantsusmaa kodanikku, teatasid laupäeval kohalik meedia ja võimuesindajad.

Prantsusmaa lõunaosas asuva Labastide-Rouairouxi linnapea Serge Lafoni sõnul tundsid mitmed külaelanikud sel nädalal internetis avaldatud pühasõdalaste videol ära viis aastat tagasi asulast lahkunud Quentin le Bruni, kes filmilõigul kannab nüüd nime Abou Ossama Al-Faranci.

«Nad on selles täiesti kindlad ja ka sugulased pole seda ümber lükanud,» kinnitas Lafon.

Kalašnikovi automaatidega relvastatud noormehed põletavad islamiäärmuslaste propagandavideos muu hulgas Prantsusmaa passe ja kutsuvad üles ründama Prantsusmaa sihtmärke.

Ajalehe La Depeche du Midi andmetel pöörati 26-aastane Quentin le Bruni islamiusku koduküla lähedal moslemikeskuses, mis asub ühes eramus.

Nädal tagasi astus üks teine prantslasest nooruk - 22-aastane Maxime Hauchard üles Islamiriigi võikal hukkamisvideol.

Prantsusmaalt on Iraaki ja Süüriasse pühasõdalaste ridadesse võitlema läinud umbes tuhat inimest, kellest 375 viibib endiselt kohapeal.

Kokku arvatakse islamistide ridades võitlevat umbes 3000 eurooplast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles