Kuid palgata olnud töölised tapsid India teeistanduse omaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeistandus Indias.
Teeistandus Indias. Foto: SCANPIX

India idaosas Lääne-Bengali osariigis tapsid palgatülis raevu sattunud töölised teeistanduse omaniku, teatas politsei pühapäeval piirkonnas juba mõnda aega kestnud töörahutuste ohvrist.

Rahvahulk ründas Rajesh Jhunjhunwalat (45) keset palgavaidlusi Jalpaiguri piirkonnas asuvas Sonali teeistanduses. Politsei ütles, et esialgsetel andmetel tapeti ohver mingite teravate relvadega.

Süüdlasi ei ole veel tabatud, nad põgenesid 161 hektari suuruse istanduse aladele, lisas ta.

India teetööliste madal palk on kurikuulus ja sageli tuleb neil elada kõrvalises piirkonnas asuva istanduse maadel väga kehvades tingimustes. Politseilt nad kaitset otsida ei saa ja inimõiguslaste sõnul ei ole neil kasu ka seadusest, mis peaksid kindlustama tervishoiuteenused ja õiglased töötingimused.

Politsei esindaja sõnul saabus tööliste raevu ohvriks langenud Jhunjhunwala istandusse tüliküsimust lahendama.

«Ta ei elanud siin. Ta tuli siia töölisi maha rahustama, sest paistab, et neile ei olnud viimased 2-3 kuud palka makstud.»

Lääne-Bengali teeistandused laiuvad Darjeelingi, Terai ja Dooarsi piirkonnas, kus toodeti eelmisel aastal 312 miljonit kilogrammi teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles