Hollande'i endine elukaaslane avameelitses Briti väljaandele antud intervjuus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aasta septembris tehtud foto, kus peal Prantsuse president François  Hollande ja tolleaegne esileedi Valérie  Trierweiler.
2013. aasta septembris tehtud foto, kus peal Prantsuse president François Hollande ja tolleaegne esileedi Valérie Trierweiler. Foto: SCANPIX

Prantsuse presidendi endine elukaaslane Valérie Trierweiler on avaldanud raamatu, kus kirjutab erakordse põhjalikkusega oma luhtunud armusuhtest. Prantsusmaal müüb raamat väga edukalt – alles välja tulnud teost on ostetud juba 650 000 korda.

Raamatu selgroo moodustab mitte väga originaalse süžeega lugu: kaunis abielus naisajakirjanik (Valérie) kohtub ambitsioonike pooleldi abielus oleva poliitikuga (François Hollande). Süttib armuleek ja järgneb armastus, ambitsioonika poliitiku ambitsioonikas poliitikust kaaslane (Ségolène Royal) kolib välja, Valérie kolib sisse. Mees saab riigi presidendiks ja kohtub kauni noore näitlejannaga (Julie Gayet), süttib armuleek ja järgneb armastus, Valérie kolib välja.

Briti väljaande The Telegraph ajakirjanik küsib intervjuu käigus 49-aastase Trierweileri käest, mis teda üldse mehe poole tõmbas. «Ah, see on armastuse müsteerium,» vastab ta. Ta ajas mind naerma. «Tema intelligents ja terav mõistus hämmastasid mind. Ta pani mind tundma, nagu oleks ma ainuke inimene maailmas,» vastab Trierweiler.

Esmakordselt kohtusid nad 20 aasta eest. «Armusime, kui me polnud vabad. Mul oli abikaasa, keda ma armastasin ja kolm väikest last,» sõnab Trierweiler. Hollande’il oli samal ajal Ségolène ja neli last, kuid Royal ei paistnud meest niimoodi mõistvat nagu Trierweiler. Naine otsustas oma tunded mõnda aega vaka all hoida.

Siis aga saabus 2005. aasta 14. aprill, mil Hollande Trierweileril käest kinni võttis. «Sa oled hull, mõtlesin endamisi,» räägib Trierweiler intervjuus. «Pole veel hilja peatuda, kätt tagasi tõmmata,» mõtles ta toona veel. Kuid ta ei teinud seda ning järgnev suudlus oli selline, mida Trierweiler polnud oma sõnul kunagi varem kogenud.

Hollande’i pakkus naisele tolle enda sõnu kasutades elus vaid üks kord ette tulevat kirelõõma, mis neelab kõik enda alla. Kui see elektromagnetiline säde oli nende vahel süüdatud, polnud Trierweileri jutu järgi enam taganemisruumi. «Tõeline kirg on unikaalselt joovastav,» sõnab ta. Juhtuni rääkis ta kohe oma abikaasale ära, kuid Hollande’i seda ei teinud ja tema tolleaegne kaaslane pidi ise afäärile jälile jõudma.

2007. aasta mais jäi sotsialistide presidendikandidaat Ségolène Royal alla Nicolas Sarkozy’le. Järgmisel kuul teatas Hollande naisele, et nende 29-aastane suhe on nüüd läbi.

Raamatust selgub ka, et Trierweiler suhet Hollande’iga ei kahetse, küll aga selle vägivaldset lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles