Eestlane, somaallane ja hollandlased said khati smugeldamise eest karistada

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khat.
Khat. Foto: Riigiprokuratuur

Harju maakohus karistas sel nädalal kolme meest ja üht naist, kes tabati narkojoovet tekitava khat-põõsa võrsete smugeldamiselt.

ERRi uudiste andmetel sai Kristjan Boberg 780-eurose rahalise karistuse narkoaine ebaseadusliku veo eest Eestisse, Somaalia kodanik Ahmed Ismail aga pisteti narkoainete ebaseadusliku omandamise katse ja salakaubaveole kihutamise eest pooleks aastaks pokri.

Samuti mõisteti süüdi hollandlased Claudia Adeline Cork ja Jacob Marinus Marco van de Steeg narkoveo katses - naine peab vangis ära kandma pool aastat ja mees kaheksa kuud. Kohus kehtestas somaallasele ja hollandlastele ka viie aastase riiki sisenemise keelu.

Khat-põõsa lehtede tugevus on võrreldav kolmandiku amfetamiini toimega. Riigiprokurör Taavi Pern on Postimehele öelnud, et enamasti on khati taimede vedajate eesmärk viia taimed siit edasi Soome, kuna Eestis puuduvad sellel tarbijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles