Putin: Venemaa ei eralda end uue raudse eesriidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin TASSile intervjuud andmas.
Venemaa president Vladimir Putin TASSile intervjuud andmas. Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin ütles täna uudisteagentuurile TASS, et Venemaa ei taha sulgeda end uue raudse eesriide taha, sest see oleks riigi jaoks katastroof.

«Me ei taha. Ja me ei tee seda. Me mõistame raudse eesriide katastroofilisi tagajärgi meie jaoks,» ütles ta vastuseks küsimusele, kas Venemaa tahab end taas Läänest isoleerida.

«Teistes riikides on olnud perioode, mil tahetakse end ülejäänud maailmast barrikadeerida, ja makstakse selle eest väga kõrget hinda.»

Venemaal ei ole lihtsalt vaja Läänega võistelda, ta peab rahulikult oma asja ajama, ütles Putin.

President kinnitas, et teda ei häirinud põrmugi vaenulik vastuvõtt möödunud nädalal Austraalias G20 tippkohtumisel, kus teised riigijuhid Ukraina konflikti tõttu talle selja keerasid.

Putini sõnul ei huvita teda võimalus teisi õlale patsutada, neid sõpradeks kutsuda, üksteist külastada ja G8 tippkohtumisele minna, kui maailma liidrid Venemaa seisukohtadega ei arvesta.

«Ma ei hakanud riigi presidendiks oma isiklike ambitsioonide rahuldamiseks. Mul pole sellest vähimatki kasu, kui nad Venemaa huve eiravad. See tähendab, et me ei külasta neid, vaid kohtume teistel foorumidel, töisemas õhkkonnas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles