Briti kindlustusfirmadel keelatakse terroristidele lunaraha maksmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti humanitaartöötaja Abdul-Rahman (Peter) Kassig langes Islamiriigi nime kasutavate äärmuslaste kätte vangi ning hukati. Paljude eest nõutakse aga kopsakat lunaraha.
Briti humanitaartöötaja Abdul-Rahman (Peter) Kassig langes Islamiriigi nime kasutavate äärmuslaste kätte vangi ning hukati. Paljude eest nõutakse aga kopsakat lunaraha. Foto: SCANPIX

Briti kindlustuskompaniidel keelatakse seadusega ära perekondadele ja asutustele kindlustusrahade välja maksmine, kui tegemist on lunaraha katteks minevate summadega.

Lunaraha maksmise keelamine kuulub terrorismivastaste seaduste paketti, mis esitatakse sel nädalal parlamendile. Briti siseminister Theresa May esineb täna vastavasisulise ametliku avaldusega, edastab BBC.

Briti võimud on seisukohal, et lunaraha maksmised soodustavad inimrööve ning näiteks Islamiriigi võitlejad võtavad pantvange oma lahingutegevuse rahastamiseks.

Briti siseministeeriumi esindajate sõnul on terrorismi rahastamine niigi seadusega keelatud, ent selles osas, mis puudutab lunarahanõude saanud perede ja kompaniide pöördumisi kindlustusfirmade poole, valitseb mõningane ebamäärasus.

Suurbritannias kestab terrorismiennetuse nädal, milles osaleb ligi 3000 korrakaitsjat. Spetsialistid korraldavad terrorismiennetuse teemalisi infotunde enam kui 6000 inimesele ülikoolides, lennujaamades, kaubanduskeskustes ja mujal.

Koolilaste ja üliõpilastega räägitakse muuhulgas sellest, kuidas käituda, kui märkad kedagi, kes võib olla langenud mõne terrorirühmituse võrku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles