Vabaühendus: kurdid on Kobanes pealetungil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi võitlejad.
Kurdi võitlejad. Foto: SCANPIX

Kurdi võitlejad saavutasid ööl vastu tänast Süüria piirilinnas Kobanes jätkuvates lahingutes sunniäärmusliku Islamiriigiga (IS) edu, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) võitlejad on pealetungil nii Kobane ida- kui ka kirdeosas, teatas vaatluskeskus.

«Kokkupõrgetes sai surma vähemalt 18 IS-i võitlejat ja mitu kurdi omakaitseväelast,» ütles vabaühenduse direktor Rami Abdel Rahman, kelle sõnul mõlemad pooled kasutasid raskerelvi.

Vaatluskeskuse andmetel on kontrolli Kobane üle jagatud endiselt praktiliselt võrdselt kurdide ja enam kui kolm kuud tagasi Kobanet ründama asunud IS-i vahel.

Kurdid, keda ähvardas vahepeal linnast välja tõrjumine, on pidanud vastu tänu USA-juhitava rahvusvahelise koalitsiooni õhulöökidele kui ka Iraagi kurdidelt saadud lisajõududele. Vaatluskeskuse andmetel andis koalitsioon ööl vastu esmaspäeval Kobanele vähemalt viis õhulööki, andmed võimalike ohvrite kohta seni puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles