Kaitsevägi: Rõivase puhul ei räägitud ühemõtteliselt poliitreklaamist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas reklaamklipis
Taavi Rõivas reklaamklipis Foto: Internet

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja sõnul kohtles kaitsevägi Reformierakonda ja teisi parteisid Ämari lennubaasis filmimiseks loa andmisel erinevalt, kuna Taavi Rõivase filmimisel ei olnud ühemõtteliselt arusaadav, et tegemist on poliitreklaamiga.

«Oluline on, et õhuväelaste poole pöörduti peaministri büroost ning luba küsiti peaministri filmimiseks Ämari lennurajal. Omavahelises suhtluses ei selgunud ühemõtteliselt, et tegemist on just erakonna poliitilise reklaamiga, millega teiste soovijate puhul tegu on,» ütles nooremleitnant Roland Murof Postimehele.

Konservatiivse Rahvaerakonna pressiesindaja, juhatuse liige ja valimiskampaania juht Urmas Espenberg saatis neljapäeval õhuväe ülemale kirja, kus palus luba teha Ämari lennubaasis reklaamikampaania tarvis mõned ülesvõtted. Reedel saatis kaitseväe juhatajale kirja Rahva Ühtsuse Erakonna esimees Kristiina Ojuland, kes palus luba filmida Ämari lennuväljal sellel nädalal reklaamklippi. Kaitsevägi andis reedel mõlemale taotlusele eitava vastuse.

Eelmise nädala algul tuli Reformierakond välja kampaaniaklipiga, mis on osaliselt filmitud Ämari lennubaasis. Klipi filmimine lennubaasi territooriumil ja selleks vajalike kooskõlastuste saamine on tekitanud ajakirjanduses küsimusi ning näiteks president Toomas Hendrik Ilves on rõhutanud, et kaitsevägi tuleb hoida valimiskampaania tegemisest lahus.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles kolmapäeval Postimehele, et erakonna reklaamklipi filmimiseks olid kõik vajalikud kooskõlastused olemas ning küllap antaks need ka teistele erakondadele. Ühtlasi kinnitas ta, et kui teiste erakondade esimehed tahaksid teha valimisklippi näiteks Stenbocki majas, siis ei teeks ta sellele takistusi.

Konservatiivne Rahvaerakond on sellestki ideest kinni haaranud, palunud luba peaministri kabinetis pildistada ja saanud Espenbergi kinnitusel juba ka positiivse vastuse.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles