Porošenko: leppisime Leeduga kokku sõjalise abi saamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė kohtus täna Kiievis Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.
Leedu president Dalia Grybauskaitė kohtus täna Kiievis Ukraina presidendi Petro Porošenkoga. Foto: SCANPIX

Leedu lubas anda Ukrainale sõjalist abi, teatas Ukraina president Petro Porošenko Kiievis pärast kohtumist Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga.

Porošenko kinnitas, et leppis Leedu presidendiga kokku konkreetsete varustuselementide saatmises Ukraina sõjaväele, edastas Reuters.

«See on reaalne abi,» kinnitas ta, ent ei täpsustanud, kas tegemist on nö mittetapvate seadmetega nagu näiteks radaritehnika või tulirelvadega.

Grybauskaitė rõhutas enne visiiti avaldatud pressiteates, et Leedu peab aitama raskustes Ukrainat.

Teates kinnitati, et Ukraina ei tohi viivitada, vaid peab läbi viima reforme, mis on vajalikud Euroopa Liiduga sõlmitud assotsiatsioonileppe täitmiseks, ning teisi reforme, aga Leedu võib pakkuda ekspertabi majanduse, korrakaitse, energeetika ja transpordi vallas. Samuti on tähtis ka julgeoleku ja riigikaitse alane koostöö.

Leedu pakub taastusravi Ukraina sõjaväelastele, annab toidu-, rõiva- ja meditsiiniabi ning on valmis sellise abi mahtu lähemal ajal suurendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles