Politsei uurib Kuopio lastesurmasid kui kahte mõrva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuopios juhtunud peredraamas kaotas elu kaks väikelast.
Kuopios juhtunud peredraamas kaotas elu kaks väikelast. Foto: SCANPIX

Soome politseinikud uurivad Kuopiot nädalavahetusel šokeerinud kahe väikelapse surma kui mõrvu, milles kahtlustatakse nende ema.

Üks lastest oli kaheaastane, teine 1,5-kuune, vahendas Helsingin Sanomate võrguväljaanne.  

Politsei kinnitusel helistas laste ema laupäeval kella 18 paiku hädaabikeskusesse ja teatas laste surmast. Itkonniemi linnaosas asuvas korteris rohkem inimesi sel hetkel ei viibinud.

Politseinikud võtsid naise kinni, kuid teda pole veel küsitletud. Uurijad saavad talle küsimusi esitada ilmselt homme pärastlõunal.

Politsei on varem teatanud, et alkoholil polnud juhtunuga mingit seost. Ka pole pereemal olnud politseiga varasemaid kokkupuuteid.  

Politseinikud plaanivad taotleda Põhja-Savo ringkonnakohtult luba võta naine vahi alla.  

Ametnike sõnul on perekond saanud sotsiaalhoolekandelt abi. «Viimati käidi nende juures lõppenud nädalal,» rääkis Kuopio sotsiaaltööjuht Arja Kekoni YLE-le.

Uurijad pole juhtunu kohta mingit lisateavet avaldanud, kuna tähtsaimad ülekuulamised pole veel toimunud.

Tegemist oli juba teise õõvastava peredraamaga Põhja-Savo maakonnas lühikese aja vältel. Oktoobris sõitis pereema juhitud auto, milles viibisid ka naise kolm väikest last, Rautavaaral tahtlikult kokku liinibussiga. Hukkusid naine ja kõik lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles