Erdoğan: naiste ja meeste võrdsus on loomuvastane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan abikaasa Eminega (vasakul) külas Läti presidendil Andris Berzinsil, kes võttis nad vastu koos abikaasa Dace Seisumaga (paremal)
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan abikaasa Eminega (vasakul) külas Läti presidendil Andris Berzinsil, kes võttis nad vastu koos abikaasa Dace Seisumaga (paremal) Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võttis taas sõna võrdõiguslikkuse teemadel ning teatas, et mehi ja naisi ei saa kuidagi võrdsetena kohelda, see on loomuvastane.

Soopõhise diskrimineerimise kaotamine saab Erdoğani sõnul toimuda oluliselt õiglasemalt ja inimlikumalt, kui seni. «Mida naised vajavad?» küsis ta täna Istanbulis rahvusvahelisel naiste õiguste ja vabaduste teemasid käsitleval konverentsil, kirjutab Türgi ajaleht Hürriyet.

«Mõnikord ütlevad nad siin, et naiste ja meeste vahelist võrdsust. Võrdsus naise seas ja võrdsus meeste seas oleks korrektne öelda,» rääkis ta. Sealjuures rõhutas ta ka, et kõige olulisem on naiste võrdsus õigussüsteemi ees. 

«Võrdsus muudab ohvri vägisi rõhujaks ja vastupidi. Mida naised vajavad, on olla vastavuses (oma rolliga – toim.), mitte võrdne,» rääkis president.

«Naisi ja mehi ei saa panna võrdetele positsioonidele; see on loomuvastane, sest nende loomus on erinev,» kordas Erdoğan juba varem avaldatud seisukohta.

«Näiteks ei saa tööl rasedale naisele rakendada samu tingimusi nagu mehele,» rääkis ta. 

Erdoğan on korduvalt väljendanud ka, et iga naine peaks sünnitama vähemalt kolm last. Sealjuures on ta vastu nii abortidele kui laste ilmaletoomisele keisrilõike abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles