Belgia kasinusevastane streik mõjutas transporti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadamatöölised sulgesid tänase streigi tõttu Antwerpeni sadamasse viiva tee.
Sadamatöölised sulgesid tänase streigi tõttu Antwerpeni sadamasse viiva tee. Foto: SCANPIX

Belgia esmaspäevane streik avaldas tõsist mõju riigi transpordile, tööseisakuga ühinesid protestiks uute kasinusmeetmete vastu mitme sektori töötajad.

Esmaspäevane streik oli esimene tööseisak Belgias pärast novembri alguses kähmlustega  lõppenud 100 000 osavõtjaga protestimarssi Brüsselis.

Streik korraldati Belgia kümnest provintsist neljas ning see avaldas tõsist mõju transpordile. Eriti rängalt oli töö häiritud Antwerpeni kaubasadamas, täielikult katkesid Pariis-Brüsseli kiirrongiliikuse jätkureisid Amsterdami.

Osa streikijaid tõkestas juurdepääsu tehastesse, teiste seas Fordi tehasesse Flandrias.

Belgia ametiühingud plaanivad eelolevateks nädalateks veel mitut tööseisakut, protestiaktsioon kulmineerub 15. detsembril üldstreigiga.

Ametiühingud on vastu paremtsentristliku valitsuse plaanile loobuda järgmisel aastal muidu automaatsest elukalliduse tõusuga seotud ümberarvestustest. Samuti protestitakse riigisektori palgakärbete ning kava vastu pensioniea tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles