Rootsi kaitseminister: oleme valmis kasutama sõjalisi võimalusi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist (esiplaanil) oma Eesti kolleegi Sven Mikseriga täna Tallinnas pressikonverentsi andmas.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist (esiplaanil) oma Eesti kolleegi Sven Mikseriga täna Tallinnas pressikonverentsi andmas. Foto: Liis Treimann

Läänemere julgeolekukeskkond on muutunud, siin on rohkem nii õppusi kui luuretegevust, nentis Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist täna Tallinnas antud pressikonverentsil.

«Rootsi saarestikus toimus mõne nädala eest luureoperatsioon,» meenutas Hultqvist. «Mulle oli see karm kogemus teist nädalat ametis oleva kaitseministrina.»

«Kuid meil on täielik usk sellesse, mida on teinud Rootsi kaitsejõud: nad said väga selge kinnituse, et Rootsi vetes oli võõras allveelaev,» lisas ta.

«Nii meie välisminister, kaitseväe juhataja kui mina oleme öelnud, et me oleme valmis kasutama sõjalisi võimalusi kaitsmaks oma riiki ja piire ning selline tegevus pole Rootsi vetes vastuvõetav,» sõnas Hultqvist ning kordas veel üle: «Me oleme valmis kasutama sõjalisi võimalusi selle vastu võitlemiseks.»

Sarnaselt oma Eesti ametivennale Sven Mikserile on Hultqvist sotsiaaldemokraat. Ametisse sai ta 3. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles