NATO juht lubas Gruusiale liikmesust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõdurit riigilippudega.
Gruusia sõdurit riigilippudega. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheliste kohustuste sisuline täitmine siseriiklikul tasemel aitab kaasa Gruusia vastuvõtmisele NATOsse, ütles täna alliansi peasekretär Jens Stoltenberg NATO parlamentaarse assamblee istungjärgul.

«Me viime praegu Gruusiaga ellu sügavamat ja mitmekülgsemat koostööpaketti kui eales varem ning selle paketi jõustamine viib Gruusia NATOsse,» lausus ta vastuseks Gruusia parlamendi välissuhete komisjoni esimehe Tedo Džaparidzega.

Stoltenberg lubas, et allianss ja selle liitlased ei tunnusta Abhaasia ega Lõuna-Osseetia iseseisvust.

«Need on Gruusia lahutamatud osad rahvusvahelise üldsuse tunnustatud piirides. Seega NATO toetab Gruusia territoriaalset terviklikkust,» ütles peasekretär.

Vene president Vladimir Putin ja Abhaasia liider Raul Hadžimba allkirjastasid täna Sotšis liitlassuhete ja strateegilise partnerluse leppe, mis seob isehakanud vabariigi tugevamalt Venemaa külge ning kindlustab Moskva kontrolli piirkonna üle.

Stoltenberg lisas, et NATO hindab Gruusia panust NATO operatsioonidesse, eriti Afganistanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles