Asekantsler ootab, et EELK tuleks Aleksandri kiriku küsimuses oma kogudusele appi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri suurkirik on kõige väärtuslikum kogudusele kuuluv objekt.
Narva Aleksandri suurkirik on kõige väärtuslikum kogudusele kuuluv objekt. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits leiab, et kui Narva Aleksandri kogudus ei ole saanud oma võlaga hakkama, peaks EELK konsistoorium tulema oma kompetentsiga appi.

Sits ütles stuudiointervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et riik onNarva Aleksandri Suurkiriku taastamistöödesse panustanud 1,4 miljonit eurot ja kuni 2017. aastani kestvate laenumaksetega ulatub summa ulatub 2 miljoni euroni, suure tõenäosusega läheb kirik enampakkumisele, vahendas ERR Uudised.

«Ma ole nõus nende väidetega, et nüüd juhtub kirikuga midagi dramaatilist,» märkis ta, lisades, et hoone on muinsuskaitse seadusega kaitstud.

Ministeerium pole sellega päri, et riik peaks kinni maksma võlad, mida on võtnud EELK Narva kogudus. «Ootan seda, et kui Narva Aleksandri kogudus ei ole saanud oma kohustustega hakkama, siis EELK konsistoorium tuleb appi,» rääkis Sits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles