Taliban tappis abielurikkujast paari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küla Kunduzi lähedal
Küla Kunduzi lähedal Foto: SCANPIX

Väidetavalt abieluvälises suhtes olnud mees ja naine tapeti Afganistani põhjaprovintsis Kunduzis Talibani poolt.

Hukkamine toimus eile radikaalse islamiliikumise Talibani kontrolli all oleva küla rahvarohkel kaubatänaval. Taliban ei ole veel juhtumit kommenteerinud, aga kohalike ametnike ja tunnistajate sõnul oli just Taliban hukkamise taga, vahendab BBC.

Kahe tunnistaja sõnul käskis Taliban külaelanikel hukkamisest osa võtta. «Seal oli palju rahvast. Nad hukati abielurikkumise pärast,» ütles üks pealtvaatajatest.

«Meil kästi ka kive visata,» rääkis teine tunnistaja. Samuti oli Taliban hoiatanud, et kui mõni külaelanik teeb midagi islamivastast, ootab teda sama saatus.

Väidetavalt oli hukatud naine 23-aastane ja mees 28-aastane. Paarike olevat põgenenud ning kihlunud, kuigi mees oli juba abielus. Niipea kui paar tagasi külla läks, oli Taliban nad kinni võtnud.

Afganistani sõltumatu inimõiguste komisjoni liikme Ahmad Nader Nadery sõnul on tegemist tõsise kuriteoga, mis iseloomustab Talibani julmust.

Augustis hukkas Taliban ka raseda lesest naise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles