Politseiülem: Fergusoni värske vägivallapuhang on varasemast tõsisem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märuli käigus pandi Fergusonis ka autosid põlema.
Märuli käigus pandi Fergusonis ka autosid põlema. Foto: SCANPIX

Fergusonis mustanahalise nooruki tapnud politseinikule süüdistuse esitamata jätmise järel ööl vastu teisipäeva puhkenud rahutused on tõsisemad kui augustis, teatas St. Louis' maakonna politseiülem Jon Belmar teisipäeval.

Ööl vastu teisipäeva süüdati põlema mitukümmend äriruume sisaldavat hoonet ning kostnud on ka sadu laske, sõnas Belmar.

Rahutused on tõsisemad 18-aastase Michael Browni mahalaskmisele järgnenud nädalatel asetleidnust, lisas politseiülem.

Belmari sõnul politsei ühtegi lasku rahva ohjeldamiseks ei teinud. Fergusoni kogukond on täiesti lõhestunud, lisas ta.

Politsei teatas varem, et otsusega rahulolematu rahvahulk rüüstas ja pani põlema politseiauto, lõhkus vaateaknaid ning loopis politseinikke kivide ja muude esemetega. Korrakaitsjad lasid käiku pisargaasi.

Valge politseinik Darren Wilson väitis Browni tapmise järel avaldatud politsei raportis, et nooruk oli poest sigareid varastanud. Hiljem ilmnes, et patrullautos istunud Wilson ei teadnud röövist midagi, vaid peatas Browni seetõttu, et too kõndis keset teed ja häiris liiklust. Wilsoni valetamine vallandas Fergusonis mitu nädalat kestnud rahutused.

Vandekohus otsustas esmaspäeva õhtul mitte esitada Wilsonile süüdistust. Prokurör Robert McCullochi sõnul toetusid vandemehed senikuulmata tunnistusele.

Otsuse järgi Wilson siiski tuvastas Browni kui potentsiaalse kahtlusaluse sigari varguses pärast temast ja tema kaaslasest ametiautoga möödumist.

Nii president Barack Obama kui ka Browni perekond on kutsunud kohtuotsuse järel vaoshoitusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles