Narõškin soovitas Euroopa partneritel visata USA NATOst välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma spiiker Sergei Narõškin süütas 24. novembril küünla Kasahstani pealinnas Astanas asuvas katedraalis.
Riigiduuma spiiker Sergei Narõškin süütas 24. novembril küünla Kasahstani pealinnas Astanas asuvas katedraalis. Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma spiiker Sergei Narõškin tegi Euroopa riikidele ettepaneku visata Ameerika Ühendriigid NATOst välja.

Taolise ideega oli ta lagedale tulnud rahvusvahelisel ümarlaual, kus arutati usalduskriisi seljatamise võimalikke variante Euroopas, vahendas Interfax-Russia.

«Mul on fantastiline ettepanek: ma teeks Euroopa riikidest partneritele ettepaneku kihutada USA alliansist minema,» rääkis ta. Spiiker avaldas veendumist, et pärast sellist sammu naaseb stabiilsuse ja turvalisuse tase Euroopas vajalikule tasemele.  

Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni kuulub 28 riiki. Lisaks paljudele Euroopa riikidele kuuluvad sinna Ameerika Ühendriigid ja Kanada. Suhted Venemaa ja alliansi vahel pandi paika 1991. aastal. Alates 1994. aastast osaleb Venemaa programmis «Partnerlus rahu nimel». Aastal 1997 allkirjastati Venemaa ja NATO vahel alusakt vastastikusest koostööst ja julgeolekust.

Moskva ja alliansi suhted teravnesid järsult pärast Ukraina kriisi puhkemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles