Moskva on Mistrali lepingu täitmises veendunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi helikopterikandja Sevastopol.
Mistral-klassi helikopterikandja Sevastopol. Foto: SCANPIX

Vene laevastik saab esimese helikopterikandja Mistral Prantsusmaalt kätte lepingus ettenähtud ajal, väljendas Vene kaitseministeerium täna veendumust.

«Me ei kahtle, et saame need helikopterikandjad. Prantsusmaa on nende üleandmisest rohkem huvitatud kui Venemaa. Meie saame ilma Mistralideta hakkama, aga küsimus on selles, mida Prantsusmaa nende laevadega teeb,» ütles ministeeriumi kõrge ametnik uudisteagentuurile Interfax.

Alused on kohandatud Vene mereväe standarditele ja ehitatud Peterburi Baltiiski Zavodi laevatehast silmas pidades, mistõttu mõnele kolmandale riigile oleks neid keeruline müüa, rääkis ta.

Allikas kommenteeris Prantsuse presidendi François Hollande'i avaldust, et helikopterikandja Mistral üleandmine Moskvale lükatakse Ukraina konflikti tõttu edasi ja ütles, et tema ei näe selles lepingu täitmisest keeldumist.

«Rosoboroneksport ja kaitseministeerium ei näe esialgu põhjust süüdistada Prantsuse partnereid kohustuste täitmatajätmises, sest leping näeb ette võimalust pikendada laeva üleandmise aega kolme kuu võrra, see tähendab veebruari keskpaigani,» sõnas allikas.

Tema sõnul püüavad Prantsuse võimud selle aja jooksul võimalikult suurt poliitilist ülekaalu saavutada, millega Hollande ongi juba algust teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles