Reformierakond ootab Ülle Madiselt konkreetseid plaane

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal on arvamusel, et Ülle Madisel oleks õiguskantslerina nii vajalikud teadmised kui haridus, ent nendib, et fraktsioon saab lõpliku arvamuse kujundada alles pärast kandidaadiga kohtumist.

Michal ütles Postimehele, et kui Ülle Madise nimetatakse presidendi poolt ametlikuks kandidaadiks, siis kohtub Reformierakonna fraktsioon temaga ning alles seejärel saab erakond anda lõpliku arvamuse. «Ilmselt eeskätt ootame tema mõtteid sellest rollist ning plaane, mida ta tegema hakkab, sest nagu öeldud, isik ei ole tundmatu ja sellel teemal ilmselt peatuma ei pea,» sõnas fraktsiooni esimees.

«Isiklikult arvan, et Ülle Madise on Eestis tuntud ja hea mainega jurist, tema haridus ja teadmised teevad temast hea kandidaadi õiguskantsleri rolli,» lisas Michal. Lisaks akadeemilistele teadmistele on Michali sõnul Madisel ka suurepärane ettekujutus avaliku võimu ja erinevate institutsioonide toimimisest.

«Õiguskantsleril peab veel olema ka piisavalt südant, et sekkuda, kui põhiõigused vajavad kaitset, ja teha seda ka siis, kui see ei ole mugav ega populaarne. Indrek Teder sai selle rolliga hästi hakkama ning ehkki vastandumine võimule ei olnud kummaltki poolelt mugav, viis see sisus kindlasti parema kvaliteedini,» ütles reformierakondlane.

President Ilves kohtus täna parlamendierakondade esindajatega, et arutada võimalust esitada õiguskantsleri kandidaadiks Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Ülle Madise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles