Karel Rüütli: Madise on väga hea kandidaat õiguskantsleri kohale

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli.
Karel Rüütli. Foto: Mihkel Maripuu

Ülle Madise puhul on tegemist väga hea kandidaadiga õiguskantsleri kohale, leiab riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Karel Rüütli.

Rüütli, kes osales ka täna alanud konsultatsioonidel president Toomas Hendrik Ilvesega, on seisukohal, et tänu mitmekülgsele töökogemusele justiitsministeeriumis, riigikogus, riigikontrollis, vabariigi valimikomisjonis ja presidendi kantseleis mõistab Madise kindlasti hästi, kuidas riik toimib ja millised on suurimad õiguslikud probleemid.

«Ülle Madise on erinevatel aruteludel olnud konstruktiivne ja professionaalne. Tegemist on noore põlvkonna riigiõiguse analüütiku ja põhiseaduse spetsialistiga, kes oma sõnavõttudes on rõhutanud vajadust muuta seadusloome inimestele lihtsamaks ja arusaadavamaks,» lisas Rüütli.

President Ilves kohtus täna parlamendierakondade esindajatega, et arutada võimalust esitada õiguskantsleri kandidaadiks Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Ülle Madise.

«Ülle Madise on tunnustatud riigiõiguslane, sihikindel jurist, kellele on iseloomulikud objektiivne vaade, täpne sõna ja lepitav hoiak ning kes tajub selgelt kaasaegse ühiskonna vajadusi,» sõnas president Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles