Kadri Simson: Madise on end näidanud pädeva põhiseaduse tundjana

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: PP

Ülle Madise näol on tegemist tugeva kandidaadiga õiguskantsleri kohale, sest ta on näidanud end pädeva põhiseaduse tundjana ning lisaks on ta keerulistes olukordades suutnud õiglaseks jääda, sõnas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simson ütles, et ta ei ole Ülle Madise võimalikku kandidatuuri jõudnud veel ei erakonna- ega fraktsioonisiseselt arutada, ent tema sõnul võtab fraktsioon selle tuleval nädalal arutlusele ning kavatseb Madisega kindlasti kohtuda, kui president peaks ta ametlikult kandidaadiks esitama.

«Ma arvan, et Ülle Madise on senise tegevusega näidanud end väga pädeva põhiseaduse tundjana. Ta on nii mitmeski küsimuses andnud presidendile tarka nõu,» sõnas Simson, tuues ühe näitena olukorrad, kus riigikogus on seaduseid liiga kiiresti vastu võetud.

Simson lisas, et seejuures on Madise keerulises positsioonis jätnud õiglase mulje. Ka see on tema sõnul Madise tugev külg, kuna õiguskantsler ei tohiks üheski küsimuses üht või teist poolt eelistada.

«Ma avan, et ta on kindlasti hea kandidaat. Ja kuklatunne ütleb, et mu erakonnakaaslased on ka valmis teda toetama,» sõnas Simson.

President Ilves kohtus täna parlamendierakondade esindajatega, et arutada võimalust esitada õiguskantsleri kandidaadiks Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Ülle Madise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles