Reinsalu: Madise on tugev ja väärikas kandidaat

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Isamaa ja Res Publica (IRL) fraktsiooni esimees Urmas Reinsalu sõnab sarnaselt teiste fraktsioonide esindajatele, et Ülle Madise on õiguskantsleri kohale väärikas kandidaat.

«President on leidnud õiguskantsleri kohale väärika ja tugeva kandidaadi, kellel on suur kompetents riigiõigusküsimustes. On positiivne, kui olulise põhiseadusliku ameti kandidaadi kohale seatakse naine,» ütles Reinsalu erakonna pressiesindaja teatel.

Reinsalu lisas, et IRLi fraktsioon arutab Madise võimalikku kandidatuuri ning loodab temaga enne seisukoha võtmist kohtuda. Kohtumisel soovib fraktsioon võimaliku kandidaadiga arutada Eesti jaoks oluliseid teemasid nagu näiteks riigireform. «Kindlasti on selle läbiviimiseks vaja läbi viia põhjalik põhiseaduslik analüüs,» sõnas Reinsalu.

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Urmas Reinsaluga Isamaa ja Res Publica Liidust, Kadri Simsoniga Keskerakonnast, Kristen Michaliga Reformierakonnast ja Karel Rüütliga Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast. Ilves arutas parlamendiparteide esindajatega võimalust esitada õiguskantsleri kandidaadiks Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Ülle Madise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles