«Vabariigi kodanikud»: kas Eesti maksupoliitika muutmine on vältimatu?

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Martin Ilustrumm

Alanud valimiskampaania üks põhiteema on julgeoleku kõrval debatt maksusüsteemi üle, ETV saade «Vabariigi kodanikud» küsis, kas oleme jõudmas seisu, kus Eesti maksupoliitika muutmine on vältimatu.

Ettevõtja Indrek Neivelt tõdes saates, et Eesti maksusüsteem päris rappa ei ole läinud, kuid vajadus selle muutmise järele on olemas, tema hinnangul oleks võinud maksusüsteemi muuta juba neli või isegi kaheksa aastat tagasi, vahendas ERR Uudised.

«Me oleme kinni oma mingites paradigmades, oma mõttemallides, mis kunagi olid, näiteks ettevõtte tulumaksuvabastus, õigemini väljavõtmata kasumi tulumaksu vabastus, praegu on meil selline olukord, et meil on kapital firmades kinni, firmad ei maksa dividende, hoiavad seda lihtsalt arvel, sest dividendi tulumaks on liiga kõrge, samal ajal on sotsiaalmaks meil ka liiga kõrge. Ja me maksustame sisendit, mitte väljundit,» rääkis ettevõtja.

«Kui see ettevõtte tulumaksuvabastus kümme aastat tagasi tekkis, siis oli aeg, kui kapitali ei olnud, vahetult pärast Vene kriisi, siis oli kapital kallis, laenuintress oli üle 10 protsendi, täna on olukord, kus kapitali pole kuhugi panna, maailmas trükitakse nii palju uut raha juurde, intressid on 0 protsenti, see on täiesti uus paradigma, aga meie ütleme, et «ei, olukord on sama nagu 15 aastat tagasi», olukord on muutunud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles