USA võimud saatsid Fergusoni korda tagama veel rahvuskaardi üksusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Missouris.
Meeleavaldus Missouris. Foto: JIM YOUNG/REUTERS

Ühendriikides andis Missouri osariigi kuberner Jay Nixon teisipäeval käsu, et rahutustest haaratud Fergusoni saadetaks veel rahvuskaardi üksusi.

Lisajõud suunatakse muu hulgas Fergusoni politseiameti kaitsmisele, mis oli rahutuste keskmes.

Nixoni sõnul vabastab see politseinike, kes saavad mujal linnas korda tagada.

USA Missouri osariigis Fergusoni linnas puhkes esmaspäeva õhtul vägivald pärast vandekohtu otsust mitte esitada linna politseiohvitserile süüdistust seoses relvitu 18-aastase mustanahalise nooruki surmavalt haavamisega tänavu 9. augustil.

Vandekohtu otsuse teatavakstegemise järel puhkes linnas vägivald. Rahulolematu rahvahulk rüüstas politseiautosid, lõhkus vaateaknaid ning rüüstas poode.

St. Louisi maakonna kohtu vandemehed otsustasid 18-aastase Michael Browni maha lasknud valgele politseinikule Darren Brownile süüdistust mitte esitada.

Maakonna peaprokurör Robert McCulloch ütles otsust põhjendades, et Wilson tegi Browniga rüselusse sattumise järel 12 lasku ning vandekohus ei näinud süüdistuse esitamiseks põhjust. Vandekohtule esitatud tõendid kinnitasid, et Wilson avas tule enesekaitseks rüseluse ajal, mis järgnes poeröövile reageerimisele, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles