ÜRO: üle 12 miljoni süürlase vajab humanitaarabi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi jagamine süürlastele
Toiduabi jagamine süürlastele Foto: SCANPIX

ÜRO humanitaarabi juht teatas, et Süürias on jätkuva kodusõja tõttu tsiviilelanike olukord halvenenud ning selle tõttu on seal vaja aina enam humanitaarabi.

ÜRO andmetel vajab rohkem kui 12 miljonit süürlast humanitaarabi ning kui nad seda ei saa, järgneb katastroof, edastab AP.

ÜRO humanitaarabi juht Valerie Amos rõhutas, et olukord Süürias ei näita paranemise märke ning sealsetel elanikel on puudus eluks vajalikust nagu puhas joogivesi, toit ja ravimid.

ÜRO ja veel mitmed teised abiorganisatsioonid on viinud Süüriasse abi läbi Türgi ja Jordaania. Samas ei ole Süüria valitsus selle sissetoomiseks luba andnud.

Amose sõnul peaks ÜRO Julgeolekunõukogu pikendama abisaadetiste viimise tähtaega, sest ilma abita on ees oodata süürlaste massilist suremist.

Praeguste plaanide järgi lõpetatakse Süüriasse humanitaarabi saatmine 2015. aasta jaanuaris.

ÜRO võttis sel suvel vastu resolutsiooni, mille kohaselt viiakse Süüriasse humanitaarabi kolme naaberriigi kaudu ning ilma Süüria valitsuse loata.

Türgist ja Jordaaniast saadetud abi jõudis kohale, kuid Iraagi oma mitte.

ÜRO abisaadetised on jõudnud kriisis kõige enam kannatada saanud piirkondadesse nagu Aleppo, Idlib, Daraa ja Kuneitra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles