Prantsusmaa saadab soomusvägede üksuse Poolasse õppustele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõdurid (paremal) ühisõppusel brittidega.
Poola sõdurid (paremal) ühisõppusel brittidega. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa saadab soomusvägede üksuse Poolasse õppustele, teatas Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian eile Varssavis oma Poola kolleegi Tomasz Siemoniakiga kohtudes.

Le Drian ütles, et ta tuli Varssavisse, et isiklikult teavitada Poola liidreid president François Hollande'i otsusest lükata edasi esimese kopterikandja Mistral üleandmine Venemaale.

«Ma tervitan seda otsust rahuldustundega. See on väga hea otsus,» ütles Siemoniak ühisel pressikonverentsil Le Drianiga. «Prantsusmaa näitab, et lääne väärtused on talle esmatähtsad ning ta ei aktsepteeri seda, mis on Ida-Euroopas toimumas.»

Le Drian ütles, et Prantsusmaa saadab lähinädalatel Poolasse soomusvägede üksuse, mis osaleb seal ühisõppustel. Ta lisas, et Pariisi samm on mõeldud NATO idatiiva tugevdamiseks.

Le Drian rääkis ka Prantsusmaa jõupingutustest aidata kaasa oma liitlaste julgeoleku tugevdamisse Ida- ja Kesk-Euroopas, selle üheks väljundiks on Prantsuse sõjalennukite osalemine õhuturbemissioonil Balti riikides.

Prantsuse kaitseministri sõnul on Pariis kindlalt toetamas Poolat ja teisi liitlasi, kui nende julgeolekut peaks keegi ohustama.

Ministrid arutasid ka NATO kaitseministrite kohtumist 2015. aasta veebruaris ning Euroopa Liidu tippkohtumist sama aasta juunis, millel kavatsetakse arutada EL-i ühist julgeoleku- ja kaitsepoliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles