Videod: külmunud reisilennuki lükkamine Siberis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TU-134 lükkamine
TU-134 lükkamine Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Siberis Igarkas pidid lennureisijad enne reisi tegelikku algust lükkama TU-134 liikuma, kuna 52-kraadise pakase tõttu oli lennuki pidurid kinni külmunud.  

Igarka (Krasnojarski krai), kus eile möllas karm pakane, jääb Moskvast 2800 kilomeetrit kirdesse, vahendas AP.

Lennuk, mis jäi külma tõttu hätta, kuulus firmale Katekavia, mis on UTairi tütarettevõte. Lennukis, mis pidi lendama Igarkast Krasnojarskisse, oli 74 reisijat ja 7 meeskonnaliiget.

YouTube’i üles riputatud videotest on näha, kuidas paksudes talveriietes inimesed lükkavad lennuki liikuma. «Igaüks tahab koju jõuda,» tõdes üks reisija.

Juhtunut uurinud ametnike kinnitusel oli pidurid jääs ja lennuvälja puksiirauto ei suutnud lennukit maandumisrajale vedada. «Reisijad tulid lennukist välja ja hakkasid seda maandumisraja poole lükkama,» seisab ametliku teates.

«Siberi elanikud on nii sitke rahvas, et ka jäätunud lennuki lükkamine on nende jaoks tühiasi,» kirjutas Komsomolskaja Pravda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles