Poed, korterid ja teelõigud... vaata, kus asuvad luterliku kiriku kinnistud

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) teeks nii mõnelegi kinnisvaraarendajale silmad ette - konsistooriumile ja selle tütarfirmale kuulub kortereid, äripindu ja teelõike.

EELK Narva Aleksandri kogudus teatas äsja pankrotist ja likvideerimisest, kuna eelmise kirikuõpetaja Villu Jürjo laenu pole võimalik tagasi maksta. Samal ajal kuulub EELK keskvalitsusele terve hulgi muid kinnistuid igas suurlinnas. Neid on Tallinna kesklinnas ja Mustamäel, Kärdlas ja Tartus.

EELK keskvalitsus on öelnud, et ei saa koguduse õpetaja tehtud vigade eest endale vastutust võtta ega Narva katedraali päästa.

Äriregistri ja kinnistusraamatu abil otsis Postimees välja hooneid ja teelõike, mis kuuluvad EELK keskvalitsusele ja selle erinevatele allüksustele, mis ilmnesid otsingu jooksul (märksõnad «EELK» ja «Eesti Evangeelne Luterlik Kirik»): Kiriku Varahaldusele, Kuressaare Laurentiuse Kogudusele, Pärnu Eliisabeti Kogudusele, Kärdla Johannese Kogudusele ja usuteaduse instituudi sihtasutusele.

Tegelikult kuulub EELK-le kindlasti palju rohkem vara, sest koguduste vara ei ole sellel kaardil toodud (vaid üksikud, mis registris otsingu jooksul ilmnesid). Postimees otsustas keskenduda keskvalitsuse ja tütarfirma varadele.

Kõik kinnistud, välja arvatud Narva Aleksandri Kirik, mis on lisatud illustratsiooniks, on välja toodud kinnisturaamatus EELK ja teiste allüksuste registrikoodide järgi otsides. Kokku leidsime 29 kinnistut, üks uhkem kui teine. Klõpsa kaardil, et hooneid vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles