Moldovas tabati vägivaldsete rahutuste kavandajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp
Moldova lipp Foto: SCANPIX

Moldovas kuulatakse vägivaldsete rahutuste kavandamisega seoses üle viit inimest.

Politseiülema asetäitja Gheorghe Cavaliuci sõnul leidsid võimud uurimise käigus püstoleid, granaadiheitjaid, sõjaväemundreid, rünnakuplaane ning suure hulga sularaha.

Moldova võimude sõnul on nad tuvastanud kokku 15 moldovlasest ning venelasest kahtlusalust, kes kuuluvad Kremli-meelsesse organisatsiooni, mis plaanib Euroopa orientatsiooniga erakondade võidu korral pühapäevastel parlamendivalimistel üle riigi vägivaldseid protestiaktsioone korraldada.

Valimistel on vastamisi erakonnad, mis taotlevad tihedamaid sidemeid Euroopaga ning venemeelsed parteid.

Moldova president Nicolae Timofti pöördus eile kaaskodanike poole üleskutsega toetada valimistel riigi euroopalikku tulevikku.

Aastal 1990 lõi Moldovast lahku Ukrainaga piirnev ja Kremlist majanduslikus sõltuvuses Transnistria maariba. Aasta hiljem puhkes kodusõda.

2006. aastal hääletasid Transnistria elanikud referendumil ülekaalukalt Venemaaga ühinemise poolt ja piirkonnas paikneb 1500 Vene sõdurit. Venemaa ei ole Transnistriat tunnustanud ega teatanud kavatsusest seda liidendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles