Lehtsaar: Viilmad iseloomustab suur pühendumus ja hea suhtlemisoskus

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Lehtsaar
Tõnu Lehtsaar Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli usuteaduskonna religioonipsühholoogia professor Tõnu Lehtsaar iseloomustas uut EELK peapiiskoppi kui väga pühendunud inimest ja väga head suhtlejat.

«Mis minu jaoks teda kõige enam iseloomustab, on pühendumus ja mulle kui psühholoogile on see väga oluline ja väga sümpaatne iseloomujoon,» ütles Lehtsaar rahvusringhäälingu raadiouudistele.

«Ajal, kui meil ei ole nii palju neid väärtusi, mis inimesi ühendavad ja neid väärtusi, mis inimesi paneks millelegi pühenduma, on meie vastvalitud peapiiskop Urmas Viilma näidanud ennast inimesena, kes on kirikule tõeliselt pühendunud - minu jaoks need eelpool nimetatud iseloomujooned ja professionaalne kogemus on kindlasti tugevused ja kui seda rida veel jätkata, siis minule on ta jätnud mulje, kui väga hea suhtleja,» rääkis Lehtsaar.

«Kiriku juures, mis on väga ajalooline, väga traditsiooniline, samas ta köidab endas ka erinevaid põlvkondi ja on tulevikku vaatav organisatsioon, on suhtlemisoskus väga oluline ja kui me negatiivselt sõnastame, siis ma ei kujuta väga hästi ette, kuidas halb suhtleja saaks kirikuga hakkama,» leidis Lehtsaar.

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik valis täna oma järgmiseks peapiiskopiks senise konsistooriumi kantsleri Urmas Viilma, keda peeti tema teise vooru vastasskandidaadist Ove Sanderist konservatiivsemaks kirikutegelaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles