Lobjakas: Reformierakonna sees on näha dissidentlikke hääli

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas.
Ahto Lobjakas. Foto: Peeter Langovits

Välispoliitika instituudi analüütik Ahto Lobjakas rääkis ETV saate «Ringvaade» stuudios, et seoses Eerik-Niiles Krossi personaalküsimuse arutamisega on esimest korda viimase kahe või pooleteise aasta jooksul näha Reformierakonna sees dissidentlikke hääli.

Lobjakas leidis, et ilmselt on põhjused, miks Eerik-Niiles Krossi personaalküsimus suureks avalikult arutatavaks sündmuseks sai ühelt poolt seotud Eerik-Niiles Krossi isikuga, poliitikavaatleja hinnangul on Krossil Eesti mõistes esmajärguline karisma, väga väärikas sugupuu ning ka vanus selline, et temalt oodatakse suuremaid tegusid, vahendas ERR Uudised.

Lobjaka sõnul saavad eestlased praegu haruldase sissevaate nende nn maa-aluste tööle Reformierakonnas. «Reformierakonnas on ilmselgelt rohkem kui üks võimutasand ning hetkel see teine võimutasand, mis tõi Krossi sisse suhteliselt vaikselt ja tagaukse kaudu, on astunud päris paljudele varvastele,» rääkis ta.

«Esimest korda viimase kahe või pooleteise aasta jooksul on näha dissidentlikke hääli partei seest,» lausus Lobjakas ja tõi välja näiteks Randpere ja Rahumägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles