Valitsus kiitis jalaväe lahingumasinate ostu heaks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaväe lahingumasin CV90.
Jalaväe lahingumasin CV90. Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis täna heaks riigihanke korraldamise jalaväe lahingumasinate ja toetusmasinate ostmiseks Hollandilt.

Praegu käivad Eesti ja Hollandi vahel läbirääkimised 44 jalaväe lahingumasina CV90 ja toetusmasinate Leopard 1 ning nende kasutamist toetava varustuse, varuosade, tööriistade, dokumentatsiooni ja laskemoona hankimiseks, sellekohane hankeleping on plaanis sõlmida selle aasta lõpuks.

Eesti kaitseminister Sven Mikser ja Madalmaade kuningriigi kaitseminister Jeanine Hennis-Plasschaert allkirjastasid septembri lõpus ühiste kavatsuste kokkuleppe Hollandist hangitavate jalaväe lahingumasinate CV90 kasutuselevõtmisega Eesti kaitseväes, millega hakkavad kahe riigi kaitseväed vahetama infot mehhaniseeritud üksuste väljaõppe, taktika, laskemoona ja harjutusalade kohta.

Eesti kaitsevägi kavatseb korraldada koostöös hollandlastega ka jalaväemasinate hooldust masinate meeskondade väljaõpet. 44 lahingumasinat lähevad Scoutspataljoni kasutusse.

Riigikaitse arengukava aastateks 2013-2022 näeb ette jalaväe lahingumasinate ehk rauterite soetamise, mis on üks samm 1. jalaväebrigaadi relvastamisel ja varustamisel ning on muuhulgas soomusmanöövrivõime esimene etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles