Vaata, kes kandideerivad Aadu Luukase missioonipreemiale

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks eestvedaja Varro Vooglaid kooseluseaduse vastasel meeleavaldusel Toompeal.
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks eestvedaja Varro Vooglaid kooseluseaduse vastasel meeleavaldusel Toompeal. Foto: Liis Treimann

Aadu Luukase tänavuse missioonipreemia nominendid on toidupank, tänavalaste probleemile pühendunud Inge Ojala-Pihlaja, Tallinna loomaaia pikaajaline direktor Mati Kaal, kooseluseaduse vastast rinnet vedanud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, Hille Tänavsuu vähiravifond «Kingitud elu» ning riskilaste ja -perede aitamisega tegelev Peeteli Kiriku sotsiaalkeskus.

Missioonipreemia eesmärk on tunnustada isikut või organisatsiooni, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega, ütles Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas.

«Rolli ei mängi seejuures niivõrd tegevusvaldkond, kui see, et laureaat suhtuks oma missiooni hingega ja tema tegevusest või ka eeskujust oleks kasu võimalikult paljudele Eesti inimestele.»

Missioonipreemia pälvinud isikut või organisatsiooni tunnustatakse 32 000 euroga, ülejäänud viit nominenti 6400 euroga. Kaheksandat korda välja antava preemia laureaat selgub 3. detsembril.

Nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid.

Varem on missioonipreemia pälvinud Tallinna Lastehaigla Toetusfond, ajaloolane ja  Kunstiakadeemia professor David Vseviov, Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen, Metsaülikool, Liikumispuudega Laste Toetusfond, Eesti Võrkpalli Liit, Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin, vaimulik Toomas Paul, Narva Kolledži direktor Katri Raik,  Eesti Meestelaulu Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles