Video: ülemraada uue koosseisu esimene istung

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina ülemraada uus ehk kaheksas koosseis, mis selgus 26. oktoobri erakorraliste üldvalimiste tulemuste järgi, kogunes täna esimesele istungile, vahendas Reutersi video.

Kiievis kogunes ülemraada hoone ette sadakond meeleavaldajat, kelle hulgas oli ka Automaidani aktiviste, kes nõudsid uutelt parlamendisaadikutel reformide läbiviimist.

Parlamendis moodustati kuus fraktsiooni: Petro Porošenko Blokk (146 saadikut, juht Juri Lutsenko), Rahvarinne (83 kohta, Oleksandr Turtšõnov), Opositsiooniline Blokk (40 kohta, juht Juri Boiko), Samopomitš (32 kohta, juht Oleh Berezjuk) , Radikaalne Partei (22 kohta, juht Oleh Ljaško) ja Batkivštšina (19 kohta, juht Julia Tõmošenko), vahendas UNIAN.    

Lisaks moodustati kaks saadikuterühma: Majanduslik Areng (19 saadikut, juht Vitali Homutinnik) ja Rahva Tahe (19 kohta, Igor Jeremejev).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles