Eestlased jäid Austraalias rusikasuuruste raheteradega tormi kätte

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes veerand tundi sadas Austraalia idarannikul Brisbane'is hiiglaslikke rahepalle, mis linnaelu täielikult seiskas.

«Kohalikud olid hullumas,» kirjeldas äkktormi Timmo Kägo-Saunasoo, kes saabus Austraaliasse vaid nädal aega tagasi. «Ainus, mida nad ütlesid, oli «Oh my god!» («Issand jumal!») Nad olid reaalselt paanikas.»

Timmo põgenes Austraaliasse külma Eesti talve eest sooja. Aga teda võttis hoopis vastu rusikasuuruste pallidega rahe. «Nagu tavaline Eesti suvi,» mõtles ta irooniliselt. 25-aastane eestlane oli teel toidupoodi, kui taevast jääpalle lendama hakkas. Ta jooksis pubisse peitu ja vaatas, kuidas torm murrab puuoksi ja purustab autode aknaklaase. Inimesed jooksid paanikas peitu. Kõik seiskus. Foorid ei töötanud, kaardiga maksta ei saanud ja internet kadus.

«Kahjustused on tohutud!» kirjeldas Brisbane'is elav eestlane Meelis. «Puruks on kodude aknad, autode aknad ning muidugi enamik autosid on mõlke täis.» Kangaroo Pointis lendas tema sõnul lausa katus autode peale.

Brisbane'is kokaametit pidav Riho Paas, kes samuti Postimehele video saatis, jättis aga rahe tõttu täna tööle minemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles