Porošenko: Kolmandat maailmasõda ei kavatse keegi alustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldvaade ülemraada istungitesaali, kus täna kogunes esimesele istungile kaheksas koosseis.
Üldvaade ülemraada istungitesaali, kus täna kogunes esimesele istungile kaheksas koosseis. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko kinnitas täna ülemraada kaheksanda koosseisu esimesel istungil, et mitte keegi ei kavatse Kolmandat maailmasõda alustada.  

«Kolmandat maailmasõda me kartma ei pea. Tegelikult ei kavatse keegi seda alustada,» rääkis ta UNIANi vahendusel. «Ukraina vaikse likvideerimise plaani nurjasime me, Ukraina rahvas, aasta tagasi.»

Riigipea arvates peaks Ukraina ütlema lahti blokivälise riigi staatusest. «100 protsenti ukrainlastest toetab ühtset riiki. Konstitutsiooniline enamus ukrainlastest näeb seda ühtsena. Mitte mingit föderaliseerimist.»

Veel pakkus ta välja idee välismaalastest ekspertide kaasamisest valitsusse. Selleks on kaks varianti: kas muuta seadust või lihtsustada kodakondsuse andmise protseduuri, vahendas Zerkalo Nedeli.

«Minu idee seisneb selles, et seadusesse tehtava muudatusega teha välismaalastele võimalikuks asuda riigi teenistusse, kaasa arvatud valitsuse liikmena.»    

Alternatiiviks võiks olla kodakondsuse andmise protseduuri lihtsustamine, kusjuures kodakondsuse andmise õigus oleks presidendil. Porošenko sõnul on riigid, mis tõepoolest on tahtnud viia läbi reforme, pakkunud alati huvi välismaistele spetsialistele.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles