EL lisas 18 Ukraina separatistide ühendust ja isikut musta nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatist Ida-Ukrainas.
Separatist Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit lisas täna viis Ukraina separatistide ühendust ja 13 üksikisikut musta nimekirja nende rolli eest sel kuul Ukraina idaosas venemeelsete separatistide kontrolli all olevatel aladel korraldatud valimistel, teatasid diplomaatilised allikad.

ELi liikmesriikide suursaadikud võtsid otsuse vastu «reageerides separatistide valimistele, mis õõnestasid Minski [relvarahu] protokolli elluviimist», ütles üks ELi diplomaatiline allikas.

Allika sõnul külmutatakse viie ühenduse ja 13 isiku arved ning viimastele kehtestatakse ka reisikeeld.

Nimesid ei ole nimetatud, need saavad avalikuks alles laupäeval, kui nimekirja avaldab ELi ametlik häälekandja.

Varasemast on mustas nimekirjas 119 füüsilist ja 23 juriidilist isikut - Vene presidendi Vladimir Putini lähedased liitlased, oligarhid ja separatistide juhid.

ELi välisministrid andsid 17. novembril volitused uue musta nimekirja koostamiseks, jättes suursaadikutele selleks aega kuu lõpuni. Uusi majandussanktsioone Venemaale tookord ei kehtestatud, sest nähti lootust Moskvaga dialoogi taasalustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles