Otse: kuidas ise oma kodukohta turvalisemaks muuta?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida teha, et kodukant oleks turvalisem?
Mida teha, et kodukant oleks turvalisem? Foto: Priit Simson

Postimees.ee teeb täna otseülekande Lääne-Virumaa piirkonna kriisiolukorra tegevusplaani koostamise arutelult, mille eesmärk on elanike abiga ääremaapiirkond turvalisemaks muuta.

Ülekanne Puhta vee teemapargi õppehoonest Tamsalu vallas kestab kella 12-15. Arutelul osalevad poliitikud järgmistest erakondadest: Marko Pomerants (IRL),Erik Lumiste (SDE), Ramo Pener ja Kristiina Ojuland (Rahva Ühtsuse Erakond), Indrek Kesküla (Reformierakond), Jaan Madisson (Konservatiivne Rahvaerakond), Siret Kotka ja Kersti Sarapuu (Keskerakond) ning Arlet Palmiste ühendusest Vaba Isamaaline Kodanik. Debatti juhib Timo Tarve.

Nende esinemist debatil hindavad Tamsalu keskerakondlasest vallavanem Toomas Uudeberg, Kaido Taberland Päästeliidust ja Järva-Jaani abivallavanem Uku Talvik.

Debatt on avalöök piirkonna kriisiolukorra tegevusplaani koostamisele, mida viiakse läbi projekti «Ääremaa üheskoos turvaliseks!» raames.

Projekti raames on piirkonna elanikud asunud koos enda välja toodud probleem- ja murekohti lahendama. Eesmärk on kasvatada piirkonna elanike suutlikkust ennetada turvalisusega seotud probleeme, nende ilmnemisel nendega toime tulla ja/või kaugemalt abi oodates olukorra halvenemist vältida.

Eeldus on, et kui inimesed tunnevad, et neil on piisavalt teadmisi ja oskusi ohuolukorras iseseisvalt toime tulla, paraneb nende enesekindlus ja suutlikkus ning väheneb abituse seisund. Projekti tulemus peaks olema, et inimesed on valmis oma kogukonnas/piirkonnas ise hakkama saama.

Piirkonna sihtgrupiks on Järvamaa, Lääne-Virumaa ning Järva-Jaani, Tamsalu ja Väike-Maarja valdade elanikud ja organisatsioonid.  

Kriisiolukorra tegevusplaani koostamist  ja seda toetavate ettevalmistavate tegevuste elluviimist rahastab siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles