Moldova erakonna juht eitas hämara välisraha saamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renato Usatii.
Renato Usatii. Foto: http://ru1.md/

Moldova erakonda Kodumaa juhtiv Vene ärimees Renato Usatii lükkas tagasi keskvalimiskomisjoni väite deklareerimata välisraha kasutamise kohta ning kavatseb erakonnaga siiski pühapäevastel parlamendivalimistel osaleda.

Eile saatis valimiskomisjon Chișinău apellatsioonikohtusse taotluse tühistada enda varasem otsus Kodumaa registreerimiseks valimistele.
 

Valimiskomisjoni hinnangul ei sisaldunud 8,158 miljoni leu suurune välisannetus komisjonile saadetud Kodumaa finantsaruandes.  

«Ilmselgelt on tegemist provokatsiooniga. Sel nädalal üritati meie pangakontole kanda üle 374 000 leu'd (umbes 20 000 eurot) offshore-ettevõttelt, mis kanti äriregistrisse alles 2014. aasta oktoobris. Selle ettevõtte loomise eesmärk on ilmselge. Raha ei jõudnud meie kontole, kuna igasugune ülekanne nõuab meiepoolset kinnitust. Raha on pangas külmutatud, meil pole sellega midagi pistmist,» sõnas Usatii Chișinău apellatsioonikohtus.

Usatii sõnul on ta deklareerinud kõik summad, mis ta on Moldovasse sisse toonud.

«Sel suvel deklareerisin 14 miljonit leu'd, mida kasutasin eriotstarbeliselt, sealhulgas läks osa sellest heategevuseks. Miks arvatakse, et kasutasin seda oma valimiskampaania rahastamiseks?» küsis Kodumaa liider.

Usatii väitel on kõik valimiskampaania annetused tulnud era- mitte juriidilistelt isikutelt.

Analüütikute sõnul on kohtutel vaid kaks päeva aega otsuse langetamiseks valimiskomisjoni taotluse üle.

Nädalavahetusel avaldatud IMAS-i turu-uuringute instituudi küsitluse kohaselt pääsevad Moldova 30. novembri valimiste järel parlamenti viis erakonda.

Küsitluse kohaselt koguvad kommunistid 19,6, Liberaaldemokraatlik Partei 17,2, Demokraatlik Partei 14,2, Isamaa 8,7 ja Liberaalne Partei 8,5 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles