Mehhiko president teatas kavatsusest kohalik politsei laiali saata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enrique Peña Nieto
Enrique Peña Nieto Foto: SCANPIX

Mehhiko president Enrique Peña Nieto teatas neljapäeval, et kavatseb laiali saata kogu kohaliku politseisüsteemi ja asendada need üleriigiliste politseijõududega.

«Mehhiko peab muutuma,» ütles president telepöördumises, kus kinnitas, et saadab vastavasisulised reformid esmaspäeval kongressi.

Riigipea hinnangul aitavad uuendused muu hulgas ära hoida kohalike politseijõudude sattumise narkokurjategijate mõju alla.

43 tudengi kadumise juhtum on raputanud tsentristist presidendi Peña Nieto valitsust.

Tudengid jäid kadunuks 26. septembril Guerrero osariigis toimunud meeleavaldusel, kui politsei avas väidetavalt Iguala linnapea käsul tule üliõpilaste busside pihta. Arvatav massihaud leiti Iguala lähistelt 4. oktoobril. Jõuguliikmete sõnul loovutas tudengid neile politsei. Kriminaalide kinnitusel olid osad tudengid juba lämbunud ja ülejäänud jäeti neile hukkamiseks. Laibad panid nad põlema. Juhtumiga seoses on uurimise all ka 22 politseinikku. Vahistatud on ka Iguala linnapea, tema naine ja nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles