Pettai: vasakpööre võiks olla Eestile värskendav, kuid seda takistab Savisaar

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai
Vello Pettai Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai ütles «Aktuaalsele kaamerale», et tõlgendab Jaak Alliku artiklit ideega koalitsioonist sotside ja Keskerakonna vahel eeskätt Ida-Virumaad puudutavana, kuigi selline koalitsioon oleks Edgar Savisaareta igati võimalik ja võib-olla isegi Eestile värskendav.

«Mina tõlgendan Jaak Alliku sõnumit ikkagi lokaalsena,» lausus Pettai, lisades, et Ida-Virumaa seisukohalt oleks selline üleriigiline koalitsioon Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide vahel piirkonnale kõige parem ehk Alliku väide on igati õige, vahendas ERR Uudised.

Poliitikavaatleja nentis, et aritmeetiliselt on kahtlemata võimalik nendel kahel parteil ka pärast märtsi valimisi koalitsioon sillutada, kuid kõige suurem takistus selleks on tema hinnangul Keskerakonna peaministrikandidaat Edgar Savisaar.

Pettai märkis, et kui Keskerakond saab rohkem kohti kui Sotsiaaldemokraatlik erakond, siis sotsidel on väga raske minna jällegi koalitsiooni, kus peaministriks on Edgar Savisaar, sel juhul võivad sotsid ära pöörata ja vasakpööre jääb taaskord olemata.

Pettai arvates leiaks pööre aset sellisel kombel, et 32-33 kohta saavad sotsiaaldemokraadid ning Keskerakond 25, sellisel juhul võib-olla Savisaar ei tuleks valitsusse, jääks edasi Tallinna meeriks, ja siis tuleksid valitsusse need, kes on riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles