Briti ärimehele läks lahutus maksma 337 miljonit naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Cooper-Hohn
Jamie Cooper-Hohn Foto: SCANPIX

Briti kõrgem kohus määras, et Londoni ärimees peab oma ameeriklannast eksnaisele maksma 337 miljonit naela (425 miljonit eurot).

Sir Chris Hohn ja Jamie Cooper-Hohn olid abielus 17 aastat ning rajasid koos mitmeid ärisid ja heategevusorganisatsioone, teiste seas ka Children's Investment Fund Foundationi, edastab BBC.

Hohni poolt makstav summa on läbi Briti kohtuajaloo suurim lahutussumma.

Mehe ja naise advokaatide sõnul on veel üksikasju, mida tuleb täpsustada.

Nii Chris Hohn kui ka Jamie Cooper-Hohn olid kohtus kohal kui kohtunik otsuse teatavaks tegi. Samas nad kumbki ei kommenteerinud seda.

USAs sündinud 49-aastane Cooper-Hohn soovis esmalt saada poole nende ühisvarast, kuid 48-aastane Hohn oli nõus andma veerandi, kuna mehe sõnul pingutas tema nende abielu ajal jõukuse nimel rohkem kui naine.

Keskklassi perest pärit Chris Hohn on lõpetanud Southamptoni ülikooli ning temast sai edukas finantsist.

Ta asutas koos oma ameeriklannast naisega Children's Investment Fund Foundationi, mille kaudu abistatakse arengumaade lapsi. Nad on heategevusse investeerinud üle ühe miljardi naela.

Hohnidel on neli last, kelle seas on ka kolmikud.

Hohnide lahutus ei ole maailmas esimene selline, kus vara pärast kõrgemate kohtuinstantsideni mindi.

Venemaa oligarh Boris Berezovski pidi kolm aastat tagasi kohtu otsusega oma eksnaisele Galina Bešarovale maksma 220 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles