Eesti saadab Sierra Leonesse desinfitseerimisvahendeid

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseriietuses Sierra Leone tervishoiutöötaja Ebolasse nakatunud patsiendi juures.
Kaitseriietuses Sierra Leone tervishoiutöötaja Ebolasse nakatunud patsiendi juures. Foto: SCANPIX

Eesti saadab koostöös Ühendkuningriigiga Sierra Leonesse käte antiseptikumi ja meditsiinilist vedelseepi, et tõkestada Ebola edasist levikut Lääne-Aafrikas.

Desinfitseerimisvahendid võetakse kasutusele Sierra Leones asuvates Ebola ravi- ja ennetusega tegelevates keskustes, mille tegevust koordineerib Ühendkuningriik. 

Eesti rahastas toodete ostmist 40 000 euroga. Välisministeeriumi väljakuulutatud piiratud taotlusvooru tulemusena saadetakse Sierra Leonesse ettevõtte Chemi-Pharm desinfitseerimisvahendid. 

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul võimaldavad Eesti saadetavad desinfitseerimisvahendid luua turvalisema keskkonna kõikidele vabatahtlikele, kes keskustes patsientide eest hoolitsevad ning ka kõikidele neile, kes keskustest abi otsivad. «Eesti on tänavu panustanud Ebola-vastasesse võitlusse 370 000 euroga,» ütles Pentus-Rosimannus. «Oleme valmis ka täiendavalt toetama Ebola leviku tõkestamist,» lisas ta.

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on novembri lõpu seisuga registreeritud 15 935 Ebola viirushaiguse juhtu, neist 5689 juhul lõppes haigestumine surmaga. 

Kokku on Eesti sel aastal panustanud Ebola vastasesse võitlusse 370 000 euroga. Kaks annetust on tehtud Maailma Terviseorganisatsiooni kaudu: kevadel 10 000 eurot ning sügisel 50 000 eurot. Lisaks panustas Eesti oktoobris ÜRO peasekretäri asutatud Ebola tõrjefondi 40 000 eurot ning 230 000 eurot Ebola vastaseks võitluseks Lääne-Aafrikas ÜRO humanitaarasjade koordineerimisbüroo (OCHA) kaudu. Eesti arst dr Argo Parts osales ÜRO kriiside ja katastroofide koordineerimis- ja hindamismeeskonna (UNDAC) liikmena neljanädalasel missioonil Libeerias Monrovias, et aidata seal tõkestada Ebola haiguspuhangu levikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles