Valimisliidud osalevad riigikogu valimistel

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Mürk
Imre Mürk Foto: Erakogu

Eesti Valimisliitude Vabakond otsustas osaleda märtsis riigikogu valimistel, küsides rahvalt mandaati oma manifesti «Tasakaalus Eesti» elluviimiseks.

Selleks asuti läbirääkimistesse Eesti Vabaerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Eestimaa Rohelistega.

«Paljud valimisliidud on valmis toetama erakonna kampaaniat, kus manifesti ideed leiavad olulise koha,» selgitab manifesti üks autoritest Imre Mürk. «Liidud on valmis sobiva erakonna valimisnimekirjas üles seadma oma kandidaadi n-ö vabameestena, seda igas valimisringkonnas. Valimisliitude vabakonna soov on anda oma panus elujõulise maapiirkonna taastamisse,» lisas Mürk.

Selleks tuleb ellu viia riigireform, mis tähendab:

-         kõigi otsuste tegemisel lähtutakse Eesti inimese julgeolekust ja heaolust. Otsused tehakse inimesele võimalikult ligidal, st valla ja küla elukorralduse üle otsustavad kohalikud inimesed. Valimisliitude roll kasvab ning inimeste võõrandumine erakondadest kahaneb.

-         meie sihiks on kodanikeühiskond. Et inimene igas Eesti paigas on ise hakkama saav, loov ja algatusvõimeline. See on ühiskond, kus kodanike sõna maksab ka tegelikult. Tugevast Eesti külast võidab kogu riik.

-          taastada tuleb sõjaväestatud piirivalve. Eesti piir ja kaitsevõime on esmatähtsad küsimused, kuhu ükski mõistlikult panustatud euro pole liiga kallis hind.

-         juhtimiskvaliteedi parandamist nii era- kui ka avalikus sektoris. Tänapäevane juhtimine võimaldab bürokraatia vähendamist, riigi lihtsustamist ja ka otsest rahalist kokkuhoidu.

-         e-riigi korda tegemist, st saavutamist, et meil on andmebaasides usaldusväärsed andmed, andmebaase ei dubleerita ning need projekteeritakse viisil, mille puhul kasutajamugavus on maksimumini, tööks kuluv aeg aga miinimumini viidud.

Eesti Valimisliitude Vabakond on ligi pooltsada valimisliitu ühendav seltsing, mis ühendab inimesi, kes otsivad vastust küsimusele, kuidas taastada Eestimaa väikelinnade ja maapiirkondade elujõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles