ERR vahetab saates «Olukorrast riigis» Kalle Muuli välja

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhääling (ERR) asendab eile IRLi nimekirjas riigikokku kandideerimisest teatanud ajakirjanik Kalle Muuli Raadio 2 saatele «Olukorrast riigis» uue esinejaga. Samas jätkab Muuli Õpetajate Lehe peatoimetajana.

Eeloleval pühapäeval juhib koos Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankleriga saadet Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald, järgmisel pühapäeval on aga samas rollis Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, teata ERRi uudisteportaal.

Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare selgitas, et tegemist on ajutise lahendusega kuni leitakse Tankleri kõrvale püsiv saatejuht. Hetkel käivad veel läbirääkimised mitme võimaliku saatejuhiga.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles Postimehele, et selle saate puhul ei pea organisatsioon võimalikuks poliitikasse suunduva ajakirjaniku osalust. «Tegemist on väga selgelt Eesti poliitilisele elule keskenduva saatega ja seal ei oleks või vähemalt ei näiks olevat sellise ajakirjaniku osalus tasakaalustatud ja erapooletu. See aga on meie kriteerium, me peame säilitame erapooletuse,» ütles Allikmaa.

Saate «Olukorrast riigis» teine esineja Allar Tankler asus Kalle Muuliga koos saadet tegema mullu kevadel, kui ajakirjanik Anvar Samost teatas IRLi astumisest ja europarlamendi valimistel kandideerimisest.

Õpetajate Lehte jääb

Samas jääb Muuli kuni valimisteni peatoimetajana juhtima Õpetajate Lehte. 

«Ma ise ei kavatse Õpetajate Lehes tänasest kuni kandideerimisaja lõpuni ühtegi artiklit kirjutada. Lihtsalt selleks, et ei tekiks kahtlust, et ma kasutan Õpetajate Lehte või oma ametipositsiooni kuidagi kandideerimiseks ära,» kinnitas Kalle Muuli.

Samuti lubas ta, et ei telli IRLi liikmetelt lehte ühtegi artiklit. Ta lisas, et lehte valivad artikleid toimetajad ning tema isiklik otsuste piir selle suhtes, mis lehte läheb, on väga väike. «Võin ütelda, et minu huvi on, et IRL liikmete kirjutisi oleks Õpetajate Lehes võimalikult vähe, et ei jääks ka lugejatele muljet, nagu ma kasutaks ära, rääkimata sellest, et ma kasutan,» lisas Muuli.

Õpetajate Lehe väljaandja, SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga ütles Postimehele, et tõenäoliselt arutab Muuli küsimust SA Kultuurileht nõukogu oma koosolekul 10. detsembril.

«Kuna Kalle Muuli kuni valimisteni oma kirjutisi Õpetajate Lehes ei avalda ja tegeleb toimetuse töö üldise koordineerimisega, siis ei pea ma vajalikuks kohe talle asendajat otsida,» märkis Väljataga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles