Purjus bussijuht sai tingimisi karistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter
Alkomeeter Foto: Küllike Rooväli / Postimees.ee montaaž

Harju Maakohus mõistis täna kiirmenetluse korras tingimisi vangistuse mehele, kes juhtis alkoholijoobes olles maaliini bussi.
 

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas 54-aastast Vladimirit, et ta juhtis 15. augustil kella 16.35 ajal Tallinnas Rannamäe teel alkoholijoobes olles maaliini bussi, teatas prokuratuur.

Harju maakohus mõistis talle karistuseks tingimisi vangistuse kaks kuud 18-kuulise katseajaga, mille vältel tuleb täita käitumiskontrolli nõudeid. Lisakaristusena võeti süüdistatavalt ära mootorsõiduki juhtimise õigus kolmeks kuuks.

«Joobeseisundis mootorsõiduki juhtimine on äärmiselt vastutustundetu tegu. Selle juhtumi teeb aga eriti tähelepanuväärseks see, et tegemist oli bussijuhiga. Õnneks sellel hetkel reisijaid bussis ei viibinud,» ütles prokuröri abi Maigi Simson.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani märkis, et sellisele ohtlikule käitumisele liikluses ei saa olla mingit vabandust.

«Inimene, kes sellisel kombel paneb suurde ohtu nii paljude inimeste elud, peab mõistma oma teo tõsidust. Politsei teeb kõik endast oleneva, et selliseid juhtumeid enam ette ei tuleks,» rääkis Jaani.

Politsei tänab tähelepanelikku kodanikku, kes joobekahtlusega bussijuhist politseile teada andis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles