Ekspert: Putinil soovitatakse rünnata Ukrainat esimeste talvekülmade ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin Botšarov Rutšei residentsis Sotšis.
Vene president Vladimir Putin Botšarov Rutšei residentsis Sotšis. Foto: SCANPIX

Poliitikaekspert Andrei Okara, kes praegu on Moskva elanik, rääkis telekanalile Espreso, et paljud soovitavad Vene presidendil Vladimir Putinil tungida Ukrainasse koos esimese pakasega.

Okara kommenteeris nii mõningate meediaväljaannete väidet, justkui oleks Putin ähvardanud hiljutises telefonivestluses Ukraina liidrit Petro Porošenkot, vahendas UNIAN.

«Ma ei arva, et Putin on see inimene, kes hakkab vestluses, mida lindistatakse ja mida võib otse-eetris edastada, Porošenkot või kedagi teist ähvardama. Niimoodi lähenemiseks on ta liiga professionaalne. Hirmutamiseks on olemas teised inimesed, kes siis kas kohutavad või edastavad teatud sõnumeid. Antud juhul olen valmis uskuma, et sõnum võis seal ka olla, loomulikult on aga selliste faktide ümber suur informatsiooniline kattevari. Kuid Kremlis on praegu olemas «kullid», kes on seisukohal, et Ukrainat tuleb rünnata, ja seda tuleb teha koos esimeste pakaseliste ilmadega,» rääkis ta.     

Okara soovitab jälgida ja analüüsida olukorda Moldovas ning olla tähelepanelik. «Pidage silmas seda, mis toimub Moldovas. Nimelt arvavad mõned strateegid, et kui seal saab alguse mingit tüüpi maidan, siis see tähendab ohtu Transnistriale, niiviisi arvavad mõned inimesed Moskvas.»

«Kui aga Transnistria peaks ohtu sattuma, siis Venemaa võib tõtata vennalikule Transnistria rahvale appi Krimmist, tehes seda Odessa kaudu. Seal, kus asub Odessa, on sobivalt ka Mariupol, Berdjansk, Melitopol ning see imeline sild läbi Kertši piki maismaad,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles